Wszystko chodzi prawie dobrze z małym wyjatkiem a mianowicie nie chodzą emotki a dokładniej mówiąc są wyświetlane jako znaki a nie obrazki nie wiem czym to jest spowodowane poprzednia wersja chodziła bez zarzutu co do tej jest pare małych ale . w poprzednie wersji brakowało mi tylko wysyłania enterem i pluginu ekranu today .
1184338177|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 42
RSS: Nowe wypowiedzi
zmień kontrolke wiadomości na "HtmlView" w Konfiguracja/Interfejs ;)
Nie wiem oco chodzi mam SPV m5000 wm6 i gg nie chce mi chodzić.
Jan należy je skonfigurować żeby śmigalo??
Pozdrawiam!
wszystko ka ale… jesli dodaje uzyrkownika ktory jest teraz offline to po restarcie aplikacji już go nie ma….
Skąd można pobrać najnowszego mobile GG ?????????? Mógł by ktoś zapodać linka ?????
pod tym linkiem zawsze jest najnowsza wersja:
http://mobilegadu.republika.pl/MobileGadu.Release.zip
czy da sie dodac nowe emoty do mobile gg 2.0
jakieś tam nowe emoty wrzucasz do folderu:
emots
i edytujesz notatnikiem plik:
mobilegadu.emt
prubowalem ale cos nie smigaly za bardzo . jak to zrobic ??
Czy ktoś testował, czy jest to już standardowo obsługiwane ?
Postaram się przetestować i sprawdzić a wyniki podesłać.
Jeśli szkoda fatygi to dajcie znać:)
bez dotyku nie będziesz mógł nic zrobić :(
ewentualnie chyba można jakoś doinstalować wirtualny kursor,chyba się to nazywało: FakeCursor
-jak będzie działać to daj znać,a jak nie to też daj znać i ewentualnie wypróbuj Palringo ;)
Witam i pozdrawiam jako nowy użytkownik serwisu.
Mam problem z wysyłaniem SMS do sieci Orange z MobileGadu (dziś ściągnąłem, więc wersja najnowsza). Udaje się prowadzić normalne rozmowy, ale przy próbie wysłania SMS otrzymuję błąd: "problem systemowy - 0x80070006". Wiecie może jak sobie z tym poradzić?
Przy okazji pozdrowienia dla autora serwisu - pierwszy raz z niego korzystam, ale widzę, że mnóstwo tu przydatnych informacji. Tak trzymać!
Orange wprowadził jakieś zmiany na swojej stronie,więc trzeba poinformować o tym autora i czekać aż dostosuje MG do nowej bramki…. ;)
a Dziękuje i też pozdrawiam :)
Orange chyba co tydzień zmienia coś w swojej bramce ;) Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź (chyba nigdy nie śpisz).
heh,jak nigdy? dzisiaj do 12 :D
Zgłosiłem to na forum pdaclub.pl i autor stwierdził, że chyba rzeczywiście jest problem ze zmianą bramki. Obiecał poprawić w wolnej chwili, powinienem wiedzieć o wynikach bo mam być testerem na moim numerze telefonu w Orange.
Pozdrawiam
Pokazuje mi w chwili wybrania i właczenia aplikacji ze brakuje mu bibliotek lub pokazuje szkielet programu. Co zrobić???
Wszystko chodzi tylko brak emotikonek…Folder z emotami jest wgrany razem z mobilegadu….czy ktos wie jak je uaktywnic??
Opcje->Konfiguracja->interfejs->typ kontrolki (wiadomości) /HtmlView
U MNIE TEZ NIE DZIALAJA, WLACZALEM WGRYWALEM I NIC NIE WIEM CZEMU. WERSJA Z BUILDEM 5333
A u mnie dzieła łączy sie tylko nie moge nic pisać
"napisz coś więcej , sprobuje pomóc ;)"
Ogólnie chyba wszystko działa tylko niemoge pisać jak klikne na klawiature to niemam poprostu na czym pisać znika ten pasek gdzie wpisuje sie tekst.
(próbowałem używać tej innej wersji gg 3.2 al tam wyskakuje mi błąd że nie może zapisać ustawień)
był bym wdzięczny za pomoc.
tamto gg 3.2 nie chodzi na WM5 i WM6 ;)
a do MobileGadu może zainstaluj inną wirtualną klawiature , może pomoże ;)
ewentualnie napisz do autora mobilegadu emalia zawierającego informacje o twoim systemie i telefonie i może autor naprawi ten błąd ;)
mam problem przy probie polaczenia wyskakuje wiadomosc nie mozna ustanowic polaczenia z serwerem przegadarka chodzi normalnie pod gprs probowalem ustawien z proxy i bez niestety cały czas to samo przez komputer z internetem laczy sie normalnie prosze o pomoc
Program działa pięknie, ale emotków jak nie było, tak nie ma :/ Kontrolka wiadomości ustawiona na "HtmlView"
Muszę zaznaczyć, że problem w moim przypadku dotyczy TYLKO urządzeń z WM 6.0 PL ( ETEN X500+ i HTC Polaris).
Zrobiłem "doświadczenie" i przeniosłem katalog (cały program) na urządzenie z WM 5.0 i emotki "same" się pokazały ?!
Ogólnie zauważyłem, że są problemy z MobileGadu (emotki) pod WM 6.0. Wcześniej na innych forach też zauważyłem zgłoszenie podobnego problemu z WM 6.0.
Z góry dziękuję za pomoc.
P.S. Czy wersja spolonizowana WM 6.0 może mieć na to wpływ,
tylko takie mam do dyspozycji i tylko na nich mogłem zauważyć błąd ?
dziala wam mobile gg na samsungu i780 ??
mi podczas instalacji wyskakuje komunikat ze instalacja nie powiodla sie.
wie ktos z was jak sie z tym uporac ?
ściągnij i rozpakuj wersje .zip
powinno pomóc ;)!
pomoglo, dzieki
Przy odpaleniu wyskakuje mi komunikat "aplikacja nie jest przeznaczona dla systemu "pocket pc" "a poniżej "PH208". Mam qteka 9090 z wm6. Możecie cos poradzic?
patrz post wyżej ;)
Pobrałem wersje .zip (http://mobilegadu.republika.pl/MobileGadu.Release.zip) rozpakowałem, wrzuciłem na pocket pc, odpalam i ciągle to samo. Wcześniej na wm2003 działało normalnie ale teraz na wm6 coś się powaliło i nie działa.
ja też nie moge nic pisac:( wspomnoałes o nowej klawiaturze jak ja sciagnac?
Czy ktos wie skad ja sciagnac i jakie sa zmiany w nowej wersji? Kiedy loguje sie do GG na moim PocketPC pokazuje mi ze nowa wersja dostepna, ale skad ja sciagnac? Nie moge nigdzie znalezc a szukalem juz chyba poprzez wszystkie mozliwe wyszukiwarki
przede wszystkim pzdr dla wszystkich użytkowników jak i autora … mam pytanie: gdzie należy zrzucić ropakowany program MOBILEGADU bo próbowałem już w różnych miejscach i wcale go nie widać??? mam MIO 550 pozdr
Pozdrowienia dla autora - program jest świetny :-)
Ostatnio jednak na stronie Orange nastąpiły chyba zmiany i program nie daje sobie rady z wysyłaniem SMSów wyrzucając błąd systemowy.
Zainstalowalem na moim HTC 6800 i dziala super!
Dzieki wielkie.
PS. Zaloz sobie konto Paypal, bo chcialem Ci wyslac pare ZL w podziekowaniu za swietna robote.
Smsy do Orange, smsy do Orange, smsy do Orange…
Jedyna obecnie trapiąca nas bolączka…
Jak w temacie. Posiadam ASUS P750, gdy jestem połączony z siecią domową wszystko śmiga elegancko. Problem pojawia się gdy łącze się z Erą - internet działa ale program nie łączy się.
Z góry dziękuję za pomoc.
Czy udało się rozwiązać problem SMS tzn. "błąd systemowy 0x80070006"