u mnie na se k310i nie działa
1181425260|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 339
RSS: Nowe wypowiedzi
na V3 poszło ale z ale z poprawnego adresu serwera musialem usunąć dwa ostatnie znaki zapytania których było 4, nie wiem dlaczego.
W sesji web tez się męczyłem z godzine.
Jakby co pisać na lp.pw|zsuiram201#lp.pw|zsuiram201
Witam
Czy mogl by mi ktos powiedziec czy jadu gadu dziala na motoroli v500?
z gory dziekuje i pozdrawiam ;)
za pisanie płaci sie cos ?
Na v3re smiga az milo, wszystko sie da tylko trzeba umiec ;) i nic trudnego… wystarczy nauczyc sie czytac i troche lapac o co w gsm biega :P
mam Nokie N73 i działa bez zarzutu wersja 0.1.0
na wczesniejszych byly problemy z lista;]
Samsung D900i działa szybko i sprawnie,przez USB zostało jg wgrane:)
witam zainstalowałem sobie JG 0,9 i wszystko mam dobrze internet GPRS wszystko działa bo sprawdziłem wysłałem 3 wiadomosci i rozłączyłem JG i sprawdziłem konto i mi zabrało 3 zł dlaczego??? i jak wykupić te pakiety zeby móc korzystać w miarę tanio ????????? mam w sieci PLUS GSM
w plusie to nie wiem w popie jest dobry pakiecik placisz 6zl i przez miesiac neta masz za free :D
Ja mam popa i nie mam takiej mozliwosci jak ty to robisz?? Czytałem że takie cos obejmuje tylko transfer do orange.pl . Czy to działa tez z jadugadu??
a jak sie kupuje pakiet za 6 zl w orang
Dlaczego po zainstalowaniu JADU GADU i wprowadzeniu wszystkich danych kiedy wciskam połącz… wyskakuje mi
,, mirror
null
javax.microedition.io.Connect
at:jagdu_me.net.JGNet
jadug_me.net.JGNet@3132c9
requestConnect "
Ps. kilkakrotnie próbowałam i wgrywałam nawet ta aplikacje ponownie i nicc :(((
ok a więc jak zaimportować liste hmm ?
Mam nokie 5200 i smiga. Musialem zrzucic sobie na karte i bez instalowania wszedlem w aplikacje. Pozniej musialem zmienic koncowke na WIADOMOŚĆ i zmienic numer polaczenia z serwerem na jeden z podanych. I oczywiscie zmienilem na GPRS i smiga wszystko. Moja siec to Orange. Pozdrawiam
działa bez problemu tylko zmienić adres servera na jeden z aktywnych podanych na stronie http://www.kadu.net/monitor/
a czy da się coś zrobic żeby poszło na k310i? piszcie odp. tu, i na gg 6806422 jak możecie
e250 tez raczej nie obsługuje :/ czy to złe ustawienia ??
Na podannych wyzaej ustawieniach wersja 0.10 nie działa nie łączy z serwerem ;/ jakie sa nowe dane do polaczenia ?
zmień host w ustawieniach na ten: 217.17.45.152:8074
a jeśli ten by nie działał to wpiszcie któregoś z tych:
217.17.41.85:8074
217.17.41.88:8074
217.17.45.143:8074
217.17.45.144:8074
217.17.45.145:8074
217.17.45.146:8074
Nie wiem co mam zrobic bo loguje mi sie a potem jak cos chce zrobic to pisze błąd aplikacje:/
jaki model telefonu ??
PS.nie na każdym telefonie JG działa poprawnie ;(
Mój problem jest następujący - od pewnego czasu mój telefon nie bardzo chce współpracować z Jadugadu. Dochodzi do init, łączenie i tyle nic się nie dzieje… a GPRS widzę po ikonce, że działa. strony WWW działają a nic nie przestawiałem w ustawieniach.
Jadu gadu 0.10, telefon N6600.
Pozdrawiam!
zmień host w ustawieniach na któryś z tych:
217.17.41.85:8074
217.17.41.88:8074
217.17.45.143:8074
217.17.45.144:8074
217.17.45.146:8074
na jadugadu0.10 działa następujący host: 217.17.45.146:8074, i aplikacja musi się łaczyć przez punkt dostępu INTERNET GPRS a nie przez WAP GPRS
mozna prosic o linka do strony do jg 0.10? bo szukami trafic nie moge.. lp.2o|09evolaga#lp.2o|09evolaga
Wielkie dzieki stary, na prawde mi pomogłeś !!! Masz u mnie browara :) pozdrawiam
U mnie dziala na 217.17.45.144:8074
wiesz może jak zaimportować kontakty z GG do JG?
JG powinno samo pobrać kontakty z serwera przy pierwszym uruchomieniu….
-na nie których telefonach nie pobiera listy i trzeba ją samemu przepisać…. :(
ode mnie tez masz browar, mialem ten sam problem :D dzieki
U mnie w wersji 0.0.9 przy init wyskakuje cos takiego:
Error:
null
javax.microedition.io.ConnectionNotFoundException
at:z
z@1cb37664
request connect
Nie wiem co to jest wyskakuje przy kazdym numerze hosta… prosze o pomoc…
jaki masz telefon ?? jakie masz ustawienia do internetu ?? Opera Mini działa na nich ??
u mnie działa, mam z400 , ale mam zupełnie inny problem, co jakiś czas kasują się dane, chodzi o nr GG i hasło, czy tak to działa? czy co chwile trzeba klepac na nowo swoje dane z GG?
moglbys dokladniej ospisac jak skonfigurowales na z400? bo mam taki sam telefon ale u mnie nie dziala
Witam wszystkich!
przy pomocy powyzszych postow pomyślnie skonfigurowalem jg:
- w telefonie domyślne połączenie: "Internet gprs"
- sprawdziłem jakosc i działanie polączenia przy pomocy Mini Opery
- jadu gadu działa na hoscie o adresie: 217.17.45.144:8074
Pozdrawiam!
powodzenia przy konfiguracji
mam taki problem wlacze gg widze juz kontakty i jak sie maja wlaczyc dostepne t error OUT OF MEMORY ERROR JAVA/LANG/OUTOFMEMORYERROR :( POMOCY
miałem za duzo kontaktów więc zmniejszyłem do minimum i mam gdzies z 80 gadam se przez 10 minut a potem wychodzi błąd co wcześcniej:/ wie może ktoś o co chodzi ? ? ?
nic z tym raczej nie zrobisz :( miałem to samo….
jak w samsungu z 400 ustawic zeby polaczenie bylo przez ten internet??
może wyślij ustawienia "internet gprs" z strony swojego operatora: http://wronek.wikidot.com/system:konfiguracja
i ustaw je jako domyślne w telefonie ;)
PS.-nie miałem takiego telefonu i nie wiem dokładnie w których miejscach są odpowiednie funkcje….
Programik odpala się normalnie, ustawiam wszystko poprawnie, ale przy próbie połączenia pojawia się błąd:
SymbianOS error = -3012 : Nieznany błąd
java.io.IOException: SymbianOS error = -3012 : Nieznany błąd
at: z
wydaje mi się że aplikacja nie jest dostosowana do tego telefonu….
dziś właśnie po naprawie kabla pod USB zainstalowałem na swoją motke jagugadu w wersji 0.9 i na początku przy próbie połaczenia wyskoczył error..
zmieniłem host na: 217.17.45.152:8074
i wszystko tyra:D
dzieki i pozdro..
program działa na Sony Ericsson K700i, ale na Sagem my401x już nie
wyskakuje cóś takiego:
init...
adres serwera: 217.17.45.152:8074
błąd:błąd przy łączeniu
nie ma połączenia z serwerem gg
możliwy brak dostępu do internetu
skonfiguruj profil połączenia
używaj połączenia internet/gprs(nie WAP)
łączenie zakończone
oraz
connection not up
javax.microedition.ConnectionNotFoundException: connection not up
z@1cb37664
requestConnect
w K700i zmieniłem adres serwera z:
http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=NUMER&version=WERSJA&fmt=FORMAT&lastmsg=WIADOMO????
na:
i zaczęło działać, ale w tym Sagemie nie polskich liter do wyboru :/
Jak mozna sie polaczyc bo caly czas blad wyskakuje
chętnie obejrzę źródło JaduGadu. gdyby ktoś miał lub autor by zechciał to proszę o odpowiedź na email: lp.po|321ramoip#lp.po|321ramoip
napisałem m@ila do autora JG (adres mail z aplikacji JG) zobaczymy co odpisze :P
To fajnie. Jeśli coś odpisze to wyślij mi maila na moc.liamg|321ramoip#moc.liamg|321ramoip :D
ok
ja mam irde i niechce sie skopiowac plik jadugadu.jad i bez tego sie niepolacze z internetem
a nie możesz pobrać pliku .jad (który automatycznie pobierze plik .jar) z internetu poprzez wpisanie odnośnika do swojego telefonu??
wersja 0.0.9 :
http://kxp.yoyo.pl/ftp/jadugadu0.9i.jad
wersja 0.1.0 :
wchodząc w jadu gadu wyskakuje mi error:
Proxy activate fail
java.io.IOException:Proxy acvtivate fail
z@1a4cfaaa
request connect
szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi ;?
Wronek ty pisałes, że JG działa też na telefonach "motorola: ….e398…" tak więc mozesz mi napisać poprawne ustawienia do tego telefonu?…
btw jak robię konfigurację automatyczną "int wap" w plusie to mi się coś wali bo przychodzi sms "Aktualizacja wymagana" a potem wyskakuje błąd, iż muszę się zkontaktować z moim operatorem bo nie może czegoś pobrać ;x… bardzo proszę o pomoc ;)
pozdrawiam Burn;)
wydaje mi się że nie potrzebnie ostawiłeś proxy gdzieś w ustawieniach telefonu :P
1.pamiętaj że do JG wymagane jest połączenie "int GPRS" a nie WAP !!
2.zalecam sprawdzanie poprawności połączenia przez zainstalowanie i wyświetlenie strony w Operze Mini ;)
3.masz aktywowany GPRS w Plusie ??
1. jak mam sprawdzic czy gprs w plusie jest dobrze zrobiony;>
2. wchodzac na opere mini wwyskakuje mi error: 'połączenie sieciowe nie działa. Proszę odwiedzic http://help.opera.com/mini/ za pomocą przeglądarki zainstalowanej…….(error: 3.0.10:80/)"
wogóle nie wiem ocb w tym komie! :P
Aby aktywować GPRS/MMS w Plusie należy wpisać: *101*11*02#
1.robiłeś już to kiedyś ??
2.skasuj wszystkie ustawienia internetowe w telefonie i wyślij nowe z strony plusa o nazwie "int GPRS"
i spróbuj ponownie z OperąMini ;)
WRONEK
dobra zrobiłem! dzięki:):* <sex> itd… :D:P..
btw jeżeli pobrał przykładowo na początku 15 350bajtów czyli 15 350b*0.001kb= 15,35kb a tutaj pisało że płaci się 3gr/100kb… czyli to jest takie tanie? :D
tylko pamietaj ze kazde rozpoczecie sesji pobiera nastepne 3 gr (czyli nawet jak pobiezesz tylko 1KB to i tak wezmie ci 3gr. :/ )
WRONEK
Witam mam problem z motka e398 mam zainstalowane JG i jak zalączam to w chodze do kontaktow to to po pewnym czasie pisze mi BŁĄD APLIKACJI i co mam zrobić prosze o odpisanie na mojego maila
lp.airetni|88ssab#lp.airetni|88ssab
uuu,zapewne to błąd samego JG nic z tym nie zrobisz :(
-zainteresuj się Paplą i Bombusem , ewentualnie płatnym "Mobile Gadu Gadu"-ale myślę że jest wart swojej ceny ponieważ nie zauważyłem w nim błędów i chodzi bardzo sprawnie… :D
http://mobilne.gadu-gadu.pl/ (1 tydzień gratis :P )
powiedzcie jak ustawic w tym pieprzonym telefonie proxy.. cały czas mi się o to burzy"!!;x
a po co proxy ??
w polskich sieciach nie wskazane jest korzystanie z proxy !!
-najlepiej skasuj wszystkie ustawienia i wyślij jeszcze raz ustawienia "internet GPRS" z strony operatora !!
wronek powiedz mi dlaczego jak wchodze i połączył mi się z jg i serverem gg.. z gg w komputerze mnie wywala i normalnie mam zw na komie… i kontakty są tak jakby niedostępne ;x.. powiedz ocb ;)) i jak to zrobic zeby działało
a dlaczego miało by nie wywalać ??:| przecież jest to oczywiste że nie można być jednocześnie zalogowanym do gg z dwóch urządzeń naraz… !!
Wszystko chodzi w 100%, trzeba tylko dodatkowo wpisac ktorys z aktywnych hostow i cud malina!:)No i oczywiscie miec ustawione na Internet GPRS i to by bylo na tyle…P.S. Domyslny host nie dziala!!!
proponuje Gochat on sie nie rozłancza z Gprs a można sie logować i z kilka razy !!!!!! cały czas utrzymuje APN .Rewelka w orange można gadać za 3 gr nawet cały dzień !!!!!!!!!!
Czy autor planuje jakiś mały rozwój Jadu-Gadu? Mam na myśli coś w stylu dodania dźwięków przychodzących wiadomości czy wibracji, czy może nawet jeszcze jakieś bardziej zaawansowane zmiany?:)
Ja nie jestem autorem i nie wiem czy będzie JG rozwijane !!:(
może poprostu wyślij maila autorowi :D
Wysłałem już dawno i czekam na odpowiedz ale się chyba nie doczekam :(
Problem nietypowy - mam JG, kumpel na EraGG. Moje wiadomości mu dochodza a z eryGG na JG nie. Ktoś wie w czym problem?
a np. na PC dochodzą ?
-jakieś to dziwne :P :(
ja mam ten sam problem i nie moge sobie pogadac jak ktos na era gg jest :/
Na Samsungu U600 (dostęp do internetu poprawny - Opera działa bez zarzutu) miałem problemy ale się udało - wersja 0.10 najpierw przy próbie łączenia nie otwierał socketa przez co czekał aż wywalał błąd a więc usunąłem aplikację i zainstalowałem jeszcze raz.
musiałem uzupełnić adres serwera (podany na początku strony) bo nie miałem ostatniego wyrazu "wiadomosc" i wpisałem IP 217.17.45.152:8074
Po tych czynnościach na razie śmiga w obie strony aż miło :)
testowalem na nokia n95 w sieci orange i chodzi az milo. niestety na motorola k1 nie chce polaczyc moze zobacze starsza wersje. pozdro
mam problemy chyba nie orginalny w tym srodowisku a mianowicie mam skonfigurowany internet po gprs, ale i tak zatrzymuje sie na łaczeniu i koniec, czasami p0ojawil mi sie bład w hoscie. Tak czy siak nie mam pojęcia co jest przyczyną, pewnie nadal konfiguracja. Czy ktoś potrafi mi podać jakieś konkretnie wzkazówki ?
pierw zmień HOST !! (na górze jest wszystko opisane!!)
i sprawdź czy inne aplikacje działają na tej konfiguracji internetu…
Mam to samo. Przy probie polaczenia probuje laczyc sie i ustanawia polaczenie z WAP lecz nic nie dzieje sie lub po zmianach w "opcje" i probie polaczenia zawiesza sie. Po wyjsciu z aplikacji i otwarciu "opcje" zamiast "ŚĆ" jest "??"
Wyslano dn. 2007-12-01
juz jest ok. Musialem uruchomic usluge "Internet GPRS" po WAP nie chodzilo.
Wersyjka działa bezproblemowo jak narazie :) w sieci ORANGE - POP na mojej NOKII 6230.
A do kogo by tu się zgłosić z pytankiem o głos ? Coś podobnego jak w PC by się przydało jak przychodzi wiadomość lub ktoś się pojawia :)
Nawet fajnie by było taki sam odgłosik :)
He, he. Długo nie musiałem czekać :)
Dłuższe użytkowanie jadugadu 0.1.0 na Noki 6230 spowodowało mi juz kilka razy pełny restart telefoniku.
Może to było 15 do 20 minut ciągłego użytkowania jadugadu i restart.
dzieki:)
Witam. Mam se k300i w sieci Plus i laczenie do servera trwa bardzo dluuugo i nawet niepolaczylem sie ani razu i zabralo mi 4zl ;o pomoz plx
jakbyś przeczytał cały ten punkt to byś nie miał problemów…
http://wronek.wikidot.com/system:jadugadu#toc6
Witam, zeby dzialalo, musialem zainstalowac wersje 0.0.1
Dzieki, pozdrawiam
Mam zainstalowane jadu gadu w wersji 0.9 w telefonie Sony Ericsson 510i .Jadu gadu laczy sie i zatrzymuje na bledzie
connection not up
javax.microedition.ConnectionNotFoundException: connection not up
z@ff91a2b7
requestConnect
Mam ustawienia Int GPRS, oraz probowalem zmieniac adresy hostow i nic! Ciagle ten blad. Mozna cos poradzic???
chyba nie :(
mam nokie 3650 i mam jadu gadu 0.10 i nie chce chodzic! pisze ze: "init… adres serwera. 217.17.45.152.8074
polaczenie otwarte oczekiwanie na odpowiedz serwera" moge tak czekac do usranej smierci! co robic? mam siec plusa!!!!
Przy polaczenieniu pisze "Error occured whilst opening connection" i java.io.IOException:Error occured whilst
opening connection" Co mam zrobic? Mam Nokie 6230i w orange
ja mam ten sam problem łączy sie pisze połaczenie otwarte,
połaczenie udane,
polaczony
logowanie…
bład;logowanie nieudane
i tak a kazdym razem na akzdym hoscie
Wez jeszcze raz sciagni wszystkie ustawienia i ustaw w Web Interner GPRS i w ustawienia—>Konfigoracja
tez Interner GPRS i powinno pojsc, a jak nie pojdzie wylacz i włacz komorke jeszcze raz.
ja zrobić to jadugadu w Telefonie Benq.Siemens El71????
witam, mam problem z zalogowaniem sie… wyskakuje komunikat: init… adres serwera: 217.17.41.88:8074 i tak pare minut i nic… probowalem na innych hostach ale tez nie pomagalo ;/ mam ustawione polaczenie internet grps. moglbym prosic o opis pokolei jak ktos to ustawial itp na tym telefonie?
U mnie na Motoroli V360 najpierw się długo łączy z 217.17.41.88:8074, a potem otrzymuję komunikat:
Proxy activate fail
java.io.IOException:Proxy acvtivate fail
z@1a4cfaaa
request connect
Nigdzie żadnego serwera proxy nie ustawiałem, a Opera Mini działa bez problemu, także nie wiem, o co biega…
czy polączę sie z jadugadu przez bezprzewodową sieć którą mam w pracy ??
Bravo swietna i bardzo pomocna str. Mi pomogla w polaczeniu sie do serwera.
Po jakims czasie uzydkowania jadu gadu wyskakuje "Bład Aplikacji" i się wyłcza. Jaka moze byc przyczyna tego
stanu rzeczy??
Witam! Posiadam Nokie N73… Nie wiem kompletnie jak uruchomic JG :( Pomoze mi ktos?
Witam!!! Mam pytanie czy jadu gadu pójdzie na sagem 411x?? I czy przez jadu gadu moge normalnie rozmawiac z z urzytkownikami zwyklego GG i czy to jest płatne
??
mam int po gprs, zmieniam hosty, edytuje adres serwa http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=NUMER&version=WERSJA&fmt=FORMAT&lastmsg=WIADOMOŚĆ na adres bez pl znaków, z pytajnikiami, bez pytajników, wszystkie kombinacje - zero efektu, sprawdzone na v.9 i v.1.0 - pomóżcie, gg1738005, Artur
witam. mam problem z jadugadu mam skonfigurowany automatycznie gprs przez operatora HEYAH. Mam ściągniete jadugadu wersja 0.0.9, gdy biorę połącz wyskakuje błąd :
access is denied.
java.lang.securityExpection
z@la4cfaaa
requestConnect
P.S Mam zwykłego softa do motoroli e398 ( nie od e1 ).
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Dziala OK!
Pobralem przez telefon z http://kxp.yoyo.pl/ftp/jadugadu1.jad bo soft samsunga nie pozwla wgrywac aplikacji przez kabelek.
Host ustawiony na 217.17.45.145:8074 adres serwera http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=NUMER&version=WERSJA&fmt=FORMAT&lastmsg=WIADOMOSC
Wiadomosci wychodza i przychodza - znaczy ze hula.
no umnie na L760 równiez pieknie śmiga i nawet nie jest to az tak droga zabawa jak się spodziewałem =)
[[toc]]
tez mam l760 w play i nie chce śmigać jakaś pomoc? i ile kosztuje w play? tzn wiem ze 5gr za 10kb ale tak srednio ile to wychodzi jakbys np siedzial godzine dziennie? z góry dzięki za pomoc
Mam tylko 1 pytanie ile ta przyjemność korzystania z tego komunikatora kosztuje ??
W play cena za rozpoczęcie sesji to 5gr (10KB) a w orange 25gr (50KB) innych nie znam można jednak samemu sprawdzić w cennikach
czy gadu działa na SGH E250?
Przetestowane na nokii e65 ustawienia:
Host
adres serwera
http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=NUMER&version=WERSJA&fmt=FORMAT&lastmsg=WIADOMOSC
połączenie przez domowy router wiec gratis :D
Działa na Samsungu SGH Z400 z softem Z400XXFK2. Jedyne co musiałem dopisać to w nazwie serwera dokończyć WIADOMOŚĆ lub WIADOMO???? na jednym i drugim śmigało. Czasami jak nie chce sie połączyć to trzeba zmienić host na taki, który jest aktywny. Reszta cool :)
polecam bo warto.
wyskakuje blad time out. zmienilem host
Jak w tytule. Próbowałem instalowac rozne komunikatory na SAMSUNGA D800 żaden nie działa ;(.
JaduGadu, MobilneGG. Zalezy mi zebym mial jakis komunikatorek ktory obsluguje gadu;) na samasungu d800 w simplusie.
Przy laczeniu jadugadu wyskakuja ERROR nie daje rady.
Poradzcie mi jakis komunikator albo pomozcie w konfiruracji JADUGADU;))
Z gory dziekuje
ADRIAN gg:3852125
a aktywowałeś GPRS na swoim koncie w simplusie?
-Opera Mini wyświetla strony?
Opera Mini chodzi bez zarzutu:)
POMOCY!!!!
a no to chyba wina samsunga,ewentualnie możesz się jeszcze bawić z "Bombusem" ;)
Model Benq-Siemens c81, Orange,
Jak chce kogoś dodać do kontaktów to mi wyskakuje błąd :(
mi działa wszystko ładnie tylko po 20 minutach wyskakuje błąd;/ nie wiem o co kaman ?
Siemka miałem JG na Telefonie i działało skonfigurowałem GPRS na internet i było fajnie po jakimś czasie nie używania coś za długo sie logował do serwera znalazłem ta stronkę zmieniłem HOST i teraz mi wyskakuje
"blond: logowanie nieudane"
jak coś to może ktoś mi napisze na gg 899450 przyczynę będę wdzięczny dzieki
Witam mam problem z zainstalowaniem gg na sek510i pobieram jg na pc kopiuje na telefon biore instaluj i pisze ze Operacja nie powiodla sie czy ktos wie jak to naprawic ??
Jak w temacie, wrzucam plik .jar na telefon i ani rusz się nie uruchamia. Staje na menu startowym Jadulca. Pamiętasz Underka? ;)
Underka pamiętam :D
-szkoda że JG nie jest rozwijane i poprawiane :(
Witam..Ja mam motorole e398 rokr e1..Zainstalowalem jg i ustawilem wszystko jak powinno byc i .. :(
Hosty zmienialem i tez mi to wiele nie pomoglo.. :/
Prosze pomozcie :(:(
Witam.
Mam Siemensa C75, uzywalam Jadu Gadu 0,9 i bylo wszystko ok. Dzisiaj skopiowalam Jadu na kompa, bo kumpel chcial abu mu wyslac mailem. Przez przypadek dalam usun z telefonu ale wgralam znowu i od tej pory mam problem: przy kazdym nowym wejsciu w Jadu nie pamieta mi nr GG i hasla: pisze brak nr GG lub hasla oraz nie pamieta nowego nr hosta pod ktorym mi Jadu chodzilo. Co robic ? Wgralam nawet wersje 1.0 ale pojawia sie tylko ekran powitalny i dalej nic. Gdy znowu wroce do wersji 0,9 dalej nie pamieta nr Gg i hasla w opcjach. Co robic ?
SE K610i dziala 0.9 i 1.0 bez problemowo po zmianie adresu serwera.
error:
The requested protocol does not exist socked: / / 217.17.45.145:85074
javax.microedition.ConnectionNotFoundException: The requested protocol does not exist socked: / / 217.17.45.145:85074
z@c5c7331
requestConnect
przy innych adresach hostow bywa tak, ze wywala cala aplikacje…
jest jakas rada?
ps. mam ustawienia wap gprs bo int gprs nie da sie z netu sciagnac… walcze z tym juz 2 godziny…. HELP!!!!
końcówka w Hoście ma być :8074 a nie :85074 !!!!!
utwórz nowy profil ustawień internetowych z APN:internet bez hasła i nazwy użytkownika i ustaw go jako domyślny !!!
pytanie mam nastepujace :)
mam JG na moim SE k510i, skonfigurowalem sobie int GPRS, ale poki co nie mam kasy na mojej komorce ;)
pytanie mam zwiazane z kasa 1) czy 0,25 zł za kazde rozpoczete 50KB to jest duzo?
2) czy jest mozliwosc zmiany taryfy albo wykupienia pakietu w "Nowy POP" zeby sie to jakos kalkulowalo?
dzieki za pomoc i pozdrawiam
Jeorg
możesz zmienić taryfe z POP'a na Orange Free na karte (100KB/3gr,ale rozmowy są wtedy droższe) poprzez wysłanie SMS'a o treści:
FREE
na numer 3033
koszt około 20gr ;)
dzieki :* ;)
a jak esy stoja w tej taryfie free..?
Czy JG bedzie chodziło na SE W200i ? bo jak narazie miałem Siemensa S55 JG chodzilo bez problemu,aczkolwiek czasami sie wyłączało,podejżewam że S55 miał za mało pamięci (400 kb ~).Na T610 nie działa niewiem czemu.Ma jakąś smieszna czcionke i wogule…więc pytanie czy JG bedzie chodziło na W200i
z góry dzieki. Pozdro ;)
tak jak w tytule…. sprawdzalem to na gg mojego brata
swoje JG mam na komorce a on siedzial w pokoju na swoim gg… on moje wiadomosci dostawal a ja od niego nie… :/ wiecie co tu moze nie teges?
oj, nie wiem,z rok czasu już nie korzystam z JG
a co do esemesów w tamtej taryfie to chyba są po 24gr. :P
juz sie mecze 4 dni zeby zainstalowac sobie jaki kolwiek komunikator na moja nokie n95… jestem kompletnie ciemny z tego tematu nie wiem o co ka man… zadna aplikacja kotora chce korzystac z neta mi nie dziala… nie wiem w czym problem… mam telefon w sieci Vodafone w UK mam darmowy net ale tylko na mms,wap,int, ale nie mam nigdzie gprs nie wiem jak to ustawic… jak bys mogl do mnie sie odezwac na gg bylbym wdzieczny za pomoc…2451466
Hej wszystkim.Potrzebuję pomocy.Zainstalowałam sobie jadugadu w telefonie i ustawiłam wszystko jak trzeba.Przeczytałam z kilkanaście stron o tym.Ale jak klikam połącz to mi wyskakuje:
Gadu-Gadu wants to send information.This will require the use of airtime which may cost you money.Is this OK?
-Zezwalaj do zamknięcia.
-Zezwól tym razem.
-Zablokuj tym razem.
-Nigdy nie zezwalaj.
Trochę głupie mam pytanie,bo niby wszystko jasne.Ale włączałam każdą z tych opcji i nadal nic:| Proszę pomóżcie..!
Wydaje sie to bezsensu ale na Siemensie S55 JG działało bez najmniejszego problemu!
Mam lg ku 800 chocolate opera mini mi smiga jak glupia wszystko chodzi ok sprawdzalem wszystkie hosty i na kazdym jest blad
logowania co mam zrobic probowalem juz chyba wszystkiego
Mam motorola e 398 wiec tak zainstalowałem Jadu gadu mam juz wpisane haslo i numer wszystko gra a potem gdy naciskam na połącz to pisze mi nie łaczy a jak mam zmienic zeby czytało gpr internet a nie wap gprs w motoroli e 398 co mam zrobić ?????
Zapomniałem dodać że mi nie ściągło listy z serwera. Moża to jakoś ręcznie ściągnąc?
może spróbuj Palringo:
http://wronek.wikidot.com/palringo
Mi działa, lecz jak mam ok. 20 kontaktów na liście to wadomości mi nie przychodzą na telefon. Moge wtedy tylko wysyłac, mam teraz chyba tylko 5 i wsztstko działa. Mam wersję 0.9.0 bo 0.1.0 wieszała se podczas uruchamiania.
Ja mam nokię 2610 i nie smiga
zmieniałem host poprawiałem adres serwera i nic. Zainstalowałem bez problemu(wersja 0.9) ale nie chce się zalogować do serwera. Pomocy bo wyjeżdżam i jadu-gadu mi się przyda. Informacje wysyłajcie na mojego maila moc.liamg|rets1ketam#moc.liamg|rets1ketam z góry dzięki za pomoc
Witam,
Mam pytanie - czy da się jakoś wywalić liste kontaktów z JG ? Bo mam dośc starą, a nie chce przepisywać kontaktów… Wydaję mi sie że po usunięciu jadu zaimportowałoby nową, zaktualizowaną. Jest jakiś sposób? Czy trzeba ręcznie? Albo reinstall ?
Pozdrawiam
S4!NT
GDzie wpisuje sie internet gprs w telefonie?????????????????
Witam was.
Mam Samsunga E250 w orange i zainstalowałem pod JAVA gg i mTalk. Aplikacje uruchamiają się bez problemu ale na tym koniec. Nie mogę się zalogować bo w mTalk występuje że nie znajduje serwera a gg po prostu się zawiesza i koniec.
Czy jest tu ktoś kto miał podobny problem lub wie po prostu co z tym fantem zrobić? Proszę o pomoc.
na wersji 0.1.0 prawidlowo pobiera kontakty tylko po paru minutach resetuje mi tel i wycghodzi z aplikacji ale nie zawsze
albo czasmi gdy dostane od kogos wiadomosc to czysci ekran i nie moge odczytac tego tekstu.
Zainstalowalem wersje 0.9 to nie pobiera nawet jednego wpisu z listy kontaktow i nie dochodza do mnie wiadomosci przeslane z gadu na pc chociaz jestem widoczny jako dostepny:/
witam wszystkich uczsniczacych w dyskusji… mam taki problem JG nie laczy sie z serwerem i pisze brak uwierzytelnienia.. nie wiem co z tym zrobic mial juz ktos taki pomysl jak tak to prosze o pomoc :) pozdrawiam moj adres :lp.2o|81xm#lp.2o|81xm
Witam mam takie pytanie jak wpisuje ten link do komórki aby sciągnąć jadu-gadu to mi wyskakuje ze nie ma takiej strony czy coś takiego ale mniejsza oto czytam tutaj ze trzeba host zmienić ale gdzie ja go mogę zmienić mam nokię 6030 w sieci heyah proszę pomuszcie??????????????
plik wrzuciłem jeszcze raz na serwa,teraz powinno być ok
Host'a zmienia się w ustawieniach JaduGadu ;)
-w sieci Heyah nie opłacalniejsze HeyaHGG od JaduGadu?
a ile sie płaci za jadugadu a w heyahgg mi nie pójdzie bo ja mam nokie 6030 chyba ze znasz jakis link albo cos innego tylko zeby poszło to powiedz mi będe wdzięczny!
ej nieiwem co jest na poczatku jak zaisntalowałem jadu-gadu to wyskoczył error mysłałem ze czeba ściągnąć ablikację GPR ściagłem ją ze stronki heyah a później jak chciałem otworzyć jadugadu to pisze mi błąd aplikacji. Nosz kurde neiwiem co jest?????????
Pozdrawiam!
witamam mam mały problem w polsc jadugadu normalnie mi sie łaczyło z siecia i dzialalo a w irlandii w sieci meteor wyskakuje mi bład czy ktos moze mi pomuc jak ustawic aby to dzialalo ??
pomozcie mam jg wersje 1.1.37 w telefonie sansumg e 250 wlaczam i szusa serwer i nic wyskakuje ze mam wap i nie mam, pojecia jak to zniemic pomozcie blagam z gory dziekuje
initiate … numer serwera i nic :/ error … pomoze ktos ??
zmień HOSTa !
Ma ktos jadu gadu na motoroli v980?
Ja mam i dziala.Sciagnalem w PLUSie ustawienie int gprs i pakiet kupilem za 5zl 20mb. Zmienilem serwer w jadu gadu na 217.17.45.145:8074 i dopislem w adresie WIADOMOŚĆ i dziala. I tu zaczyna sie problem
Odpalam jadu gadu i lista sie pobiera,jakies 230 osob i widze dostepne a na reszte jak schodze to zamula troche,ale rozmawiam z dostepnymi i kurcze po jakies 20linijkach pisania nagle sie psuje i nie widze co ktos pisze i co ja pisze.Co mam zrobic zeby bylo ok i moglbym pisac w nieskonczonosc?? POMOCY!!!
mam se t610 i mi niedziala:/ podczas laczenia telefon resetuje sie:/ wie ktos dlaczego??
dodam ze mam dzialajaca opere mini na tym telefonie internet gprs poprawnie skonfigurowany, pozmienialem hosty i adres serwera i nie dziala:/ czy to wina telefonu czy cos zle zrobilem??
jest moze jakis inny komunikator dzialajacy na tym telefonie??
Witam !!!
Kochani pomóżcie mam telefon z PLAY SAMSUNG Z400 MAM JUZ APLIKACJĘ ZAINSTALOWANĄ MOBILE GG ALE NIE
MAM POJĘCIA JAK TO SKONFIGUROWAĆ ŻEBY TO DZIAŁAŁO JEDYNIE CO TO ŁACZY MI SIĘ I NIC POZA TYM,
POMÓŻCIE JAK MAM TO ZROBIĆ ŻEBY TO ZADZIAŁAŁO. STAWIAM BROWARA JEŚLI KTOŚ MI POMOŻE
A ja mam taki problem. Zainstalowałem wszystko. Ustawiłem w telefonie Internet_GPRS a po próbie zalogowania wyskakuje błąd że "Połączenie danych pakietowych niedostępne"
Mam plusa
a aktywowałeś GPRS ?
łącze sie normalnie, nie pobiera listy kont, jak cos napisze to adresat otrzymuje wiadomosc, jednak ja nie dostaje wiad odniego;/
Tak, aktywowałem, jest w telefonie co prawda opcja "wysyłanie pakietów" ale nie wiem o co tam chodzi bo trzeba coś ustawiać, a ze mnie telefonowy laik..
A wiec tak sprawa wyglada nastepujaca:
Uruchamiajac usluge GPRS w Plus GSM poprzez kod w telefonie lub przez strone pobrana zostaje konfiguracja telefonu do GPRS.
Po pobraniu wszystko powinno juz hulac ale jednak tak nie jest.
Po dlugim "bawieniu" sie w telefonie znalazlem przyczyne mojego i nie tylko ;) "nieszczescia", problem polega na tym iz pobierajac z internetu ustawienia dla telefonu, wystepuja male bledy.
Czyli co i jak:
Jedyne co musimy zmienic to bledne proxy z internetu czyli:
212.002.096.016 na 212.2.96.16 (te bledy to zera).
Sprawdzic czy mamy port dobry czyli 9201
GPRS APN: www.plusgsm.pl
Nazwa i haslo uzytkownika: plusgsm
U mnie dzieki temu Jadu-gadu i MiniOpera hula az milo.
Pozdro, johny11f
Jak moge to uruchomic skonfigurowale neta zmienialem rózne hosty i wyskakiwal error moze ma ktos ten model telefonu i mi pomoze moje gg to 6012308!! SIEc jaka mam to orange
Witam mam Telefon nokie 5200 i nie działa mi
Mam taki problem Pokazuje się nazwa serwera A u góry pisze Init I tak cały czas
wiecie O co chodzi
nie chce mi dzialac na u600
dopisalem wiadomość
zmienialem hosty i ciagle socket error
miniopera dziala
wersja 0.1
Posiadam se W200i, należę do sieci Plus,wszystko ładnie ustawione z GPRS,wersja 0.9,próbuje połączyć a tu ciągle niby sie ładuje…
Ładuje…
I nic :/ Próbowałem również pozmieniać hosty,jednak nic to nie dało.Nazwa serwera też zmieniona.
Powiem wam jedno: JG najlepiej śmiga na Siemensach :)
Pozdrawiam.
Witam
Na nokii N70 dziala poprawnie na tym hoscie: 217.17.45.152:8074 JaduGgadu 0.0.9 adres serwera poprawiony …=WIADOMOŚĆ
Telefon dziala w sieci VODAFONE IE
Szkoda tylko ze brak dzwięków ;(
mam sagema my501x i jak wszystko ustawie to nie mogę się połączyć i wyskakuje mi komunikat: Połączenie sieciowe niedostępne: nie zdefiniowano profilu… proszę o pomoc…
hej mam pytanie ma samsunga l760 i chce pobrać to jadu gadu tej strony co tam ktos podał wyzej ….yoyo.pl/… jadugadu1.jad i mi nie idze wyskakuje pobierz daje noi wyskakuje ze nienieobsługiwana zawartossc ??dlaczego :)0 ? piszcze na gg 1001714 :D
Mam Samsunga E250 :( i nie chce mi sie odtworzyć.. :( co mu jest?? wogóle moze być jg na tym tel?? :( Prosze o opowiedz na poczte… lp.pw|7nosualk#lp.pw|7nosualk
witam mam oto dwa modele samsung l760 i e250 czy ktos mogłby mi napisac jak zainstalowac jadu gadu w tych modelach prosze sie odezwac tu na forum lub na gg: 282889 dziekuje pozdrawiam
jestem nowo upieczonym uzytkownikiem tego samsunga i nie wiem jak Jg zainstalowac. pomozecie?
mam nokie 5300 lub lg kg800 czy samsunga d900i i mam je w sieci o2 niewie ktos czy na tej sieci bedzie JG działac?pomocy…
mam sek750i wczesniej nie dzailalo teraz dziala bez zarzutu mam wersje 0.1.0 ale 0.0.9 nie chodzilo
Ludźki na niektórych telefonach aplikację Jadu-Gadu trzeba zainstalować :) Czyli jeżeli macie wrzucone po prostu na kartę pamięci to musicie "kliknąć" opcje a następnie "Instaluj" w tedy gra zainstaluje sie wam na telefonie i będzie dostępna w aplikacjach/grach ,a później wchodzimy do tych gier/aplikacji klikamy znów w opcje i wybieramy ustawienia ogólne (zależy od telefonu) wybieramy ustawienia połączeń wybieramy GPRS i cieszymy się z faktu posiadania działającego JG na fonie.
No coz, mam dziwny problem, na noki 5200… Mialem JG juz z dwa tygodnie i all smigalo po wielu probach no i loguje sie dzis a tam "brak numeru gg lub hasla" Dobra, ustawilem znowu… I poloczylo sie, looz… Tylko ze teraz co wlaczam JG musze ustawiac numer, haslo, host… nie zapisuja mi sie dane… ;/ wiecie to nie duzy problem ale jednak boli jak masz tak co wlaczenie wpisywac..;/
Tez tak mialem gdy JG mialem na karcie pamieci , jezeli tez tak masz to najedz na JG kliknij opcje a nastepnie "Instaluj", w tedy zainstaluje sie do gier/aplikacji i ustawienia beda sie zachowywac.
johny11f
mam taki problem ze wszystko mi normalnie smiga ale jak nacisne * to mi wyskakuje spacja, nie widac tego znaku i wogole aplikacja zaczyna sie cos sypac wtedy. czyli wychodzi na to ze nie moge uzywac interpunktorow i emotow :( HELP ME!!! :p
Czy w tym telefonie to działa?
Niby mam zainstalowane, wszystko jest NIBY cacy, a przy połączeniu wyskakuje mi błąd:
Error:
connect failed
javax.microedition.io.ConnectionNotFoundException: connect failed
z@424242
request connect
natomiast gdy instaluje mobilne gadu mam błąd:
java.lang.outofmemoryerror
proszę bardzo o pomoc :(:(:(:(
przegladarki dzialaja, ale jadu nie hula,
socket open:failed
java.micromedia.io………
z@1a4cfaaaa
request connect
zmieniłem wszystko co trzeba. host, pobralem internet-gprs, dopisałem "ść" i gowno to dalo! nie wiem czy mam zjebany telefon czy co bo ciagle wyswietla mi jak chce odpalic jg "ustawienie WEB - wap orange", choć w ustawieniach telefonu mam wybrane GPRS, a dalej ten sam bląd co u poprzedniczki. (……….) szlag mnie zaraz trafi! moj tel to nokia 5200.
aby zaedziałalo nalezy pobrać ustawienia z orange pl
wybierzcie INTERNET GPRS chyba 2 pozycja
jak juz sobie to zainstalujecie to wejdzcie w ustawienia > łączność> ustawienia internetowe> ustawienia javy> wybierzcie profil INTERNET GPRS
goli
moze wam przestac działac przegladarka zwykła, ale od czego sie ma opere mini
ja mam K800i w PLAY i zeby to zrobić szukałem infa przez dzien, jest wiele o tym napisane , ale nigdzie tak sansownie
Jak napisałem wczesniej ustawilem internet gprs ale telefon po przestawieniu na ten profil dalej pracuje na wapie. wiec nie wiem co mam zrobic.
czesc mam problem.gdy prubuje zainstalowac jakąś gre na komie LG ku 250 to wyskakuje mi ostrzezenie nieznany.prosze pomozcie .co to moze znaczyc??
Mam moto e398 i nie dziala mi te jadu gadu ;/ juz probowalem na inne serwery w opcjach zmieniac, w ogole wszystkiego i nic. Opera mini mi smiga super a to nie chce ;/ co jest? mam w orange, ale poustawiane mam dobrze, bo opera sie laczy, a jak przestawie na inne ustawienia to i ta systemowa przegladarka w fonie dziala, a jadu gadu na zadnych ustawieniach nie chce ;/
Mam Nokie 5300,wszystko ustawione jak należy,w sumie działa ale jak zrobić aby jak najmniej płacić?!? Operator w BOK ORANGE powiedział mi,że będę płacił 0,25 PLN za każde 50 KB …w innych sieciach podobno są pakiety kilkudziesięciomegowe za które płaci się kilka złotych miesięcznie…..Proszę o podpowiedź tutaj lub na mojego maila: lp.pw|ada6qs#lp.pw|ada6qs .Z góry dziękuję.Pozdrowienia z Nowym 2008 Rokiem!!!
Jeśli dłużej gadam to mi się wiesza JG i musze je restarować jak to naprawić???
nie mam pojęcia :(
i radze zainteresować się: Komunikatorem Palringo ;)
Mam model telefonu LG KG 800 i nie moge sie polaczyc z komunikatorem wpisywalam kilka hostow i przy kazdym wyskakuje mi : polaczenie otarte i czeka na odpowiedz serwera i na tym sie konczy :( czy wie moze ktos dlaczego i co powinnam zrobic? :(
na Samsungu D900i dziala super ;p a host trzeba zmienic na 217.17.45.145:8074 bo inaczej nie wchodzi ;]
Jak cos to piszcie na GG 8577668
Mogłby mi to ktos wytłumaczyc krok po kroku, bo juz sie załamałem, nie umiem chyba skonfigurowac internetu w telefonie jestem w orange u mnie nie ma czegos takiego jak internet GPRS prosze o kontakt na 3703983. Z góry dziekuje za pomoc:(
mam siemensa CX65 i niestety nie dziala program nie laczy sie z netem w ogole:/ a wersja 1.0 w ogole sie nie chce wlaczyc:/ siec PLUS wer. 0.9, host i IP zmienione
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że na K750i program działa wyśmienicie! :) Chciałbym się jednak zapytać czy dało by się jakoś ustawić jak w mobilnym gadu-gadu, czyli że kiedy przyjdzie wiadomość to żeby zawibrowała komórka lub wydała z siebie jakiś dźwięk? Z góry dzięki za pomoc:)
Witam !
Mam problem z JaduGadu 0.0.9
Gdy wyskakuje napis " Oczekiwanie na odpowiedź z serwera " , czekam i czekam i odpowiedzi nie ma ;(
A kase z konta ściąga…
GPRS jest dobrze skonfigurowany.
Kilka razy zmieniałam host serwera i adres Serwera poprawiłam z ???? na końcu w SC.Model Telefonu : Samsung X680
-JG dawno nie było aktualizowane i nie działa poprawnie na wielu telefonach,zalecam sprawdzenie innych komunikatorów….
Obecnie nie nikogo u którego działało JG na Sonny Ericsson. S55 Chodziło niemożliwe!
Plus powinien zrobić swoje GG czyli PlusGG xDD
Działa na E250 w orange
Sprzęt: NOKIA 2760
Sieć: Orange (abonament)
Profil: Internet po GPRS
W opcjach programu poprawiamy na:
Host: 217.17.45.146:8074
Adres serwera: należy dopisać na końcu dużymi literami po znaku = słowo WIADOMOŚĆ (z polskimi literami Ś i Ć)
Ustawienie zegara GMT+: 1
Po pierwszym połączeniu, ściągnięciu listy z serwera i wyjściu z programu wyskoczył jakiś komunikat o błędzie. Po ponownym uruchomieniu, testowej gadce i zamknięciu programu już był spokój. ;]
na moim k550i wyskakuje blad podczas polaczenia
Witam na Samsungu E-390 działa poprawnie chodź musiałem także się z tym namęczyć ale działa poprawnie ;) Pozdrawiam ;)
mam Nokie 5200. ładuje JG.. ładuje sie 100 lat i sie nie chce zaladowac ;/
stracilam juz 3 zł ;/ i nic ;/
co jest grane?! ;|||||||||
model:k310i
siec:plus(mix)karta
ustawienia java:internet gprs
profile internetowe:internet gprs
koncowka poprawiona a mimo to dalej nie dziala… co robic?
ciagle sie loguje i sie nie moze zalagowac… o co sie rozchodzi?
Mam zainstalowane jadugadu i osoba do ktorej wysylam wiadomosc nie widzi jej(ta osoba ma tez na komorce gg) dlaczego tak jest? :(
sprobuj zainstalowac jeszcze raz i pownno pomoc
hejka mam problem z SE k800i zainstalowałem jadu gadu ale jak juz sie połącze to pokaze sie na sekunde lista znajomych i zaraz wybija okienko. niewiem o co chodzi ? aha jeszcze pytanie czy adres serwera chodzi mi o ostatnie slowo wiadomo ???? za kazdym razem trzeba zmieniac na wiadomość .jeżeli ktoś może mi pomóc z tym problemem to czekam na info.dzieki .pozdrawiam.
Jadu Padu nie działa poprawnie na większości telefonów :(
Sprobuj Palringo ;)
PS.tej końcówki serwera nie trzeba jednak poprawiać ;)
hejka zainstalowalem nowsza wersje 0.1.0 i JG smiga bez zarzutu tylko jestem ciekaw ile mnie to bedzie kosztowalo ???? mam wlaczone internet gprs w orange w play .pozdrawiam .
WITA MAM TEN SAM PROBLEM SCIAGLEM NOWE J.G Z ICH STORNY O.9 I DALEJ TO SAMO CZY MOZESZ MI POMOC POZDRAWIAM I Z GORY DZIEKUJE
Hejka. Po długich męczarniach udało mi się zmusić JaduGadu 0.1.0 do działania. Starsza wersja 0.0.9 sypała errorami. Telefon: Samsung L760, sieć Play.
Witam. Mam pytanie, czy :
1.Wchodzimy w Łączność->Komunik. danych->Konta danych->WAP_GPRS(edytuj)->APN (wpisujemy: wap.plusgsm.pl)
2.Wchodzimy w Łączność->Komunik. danych->Konta danych->INTERNET_GPRS(edytuj)->APN (wpisujemy: internet)
3.Wchodzimy w Łączność->Komunik. danych->Usługa prefer. -> wybieramy GPRS i GSM
4.Wchodzimy w Łączność->Ust. internetowe->Profile internet. (wybieramy: WAP_GPRS oraz wchodzimy w zakladke WIECEJ->Ustawienia i konfigurujemy:
Łącz, używając:
INTERNET_GPRS
Tryb internetowy:
WAP
Adres IP:
212.2.96.16
Zabezpieczenia:
Wyłączone
i to tyle reszte nie trzeba uzupelniac
5.Wchodzimy w Łączność->Opcje trans. strum. :
Łącz, używając:
WAP_GPRS
Użyj serw. proxy:
Nie
6.Wchodzimy w Łączność->Ustawienia Java->Profile internet (wybieramy: WAP_GPRS oraz wchodzimy w zakladke WIECEJ->Ustawienia i konfigurujemy:
Łącz, używając:
INTERNET_GPRS
Tryb internetowy:
WAP
Adres IP:
212.2.96.16
Zabespieczenia:
Wyłączone
jest prawidlowym ustawieniem internetu dla plusa, bo cos duzo pieniedzy na tym trace, jesli nie to prosilbym o napisanie jak poprawnie skonfigurowac (SE k300i)
Z gory dzieki.
żeby kasa nie leciała trzeba kupić pakiet najlepiej za 5 zł 20 mb.kod w plusie*121*11*05# i połącz wystarczy nie tylko na gg ale na cały miesiąc neta sprawdzasz ile zostało kodem*121# i połącz.Plus jest tani.Możesz siedzieć non stop i tak nie zużyjesz 20 mb.
mam se 510i w plusie wszystko dziala bez zarzutu poczekam tylko na rachunek
mam samsunga L760 i nie moge dodac osób do listy kontaktów :/ tzn udało mi sie zapisac jedną osobe.
Potem daje "dodaj kontakt" wpisuje, "zapisz liste kontaktów" to widac tą osobe na liscie a potem jak wyłącze jg i włącze to tych osób nie ma :/
witam zainstalowałem sobie JG 0,9 i wszystko mam dobrze internet GPRS wszystko działa bo sprawdziłem wysłałem 3 wiadomosci i rozłączyłem JG i sprawdziłem konto i mi zabrało 3 zł dlaczego??? i jak wykupić te pakiety zeby móc korzystać w miarę tanio ????????? mam w sieci PLUS GSM
Ja mam a raczej miałem jadu w plusie siedziałem na tym całe noce(w robocie)i brało mi nie więcej niż 6 kb.za całą sesje.Pakiety kupujesz uruchamiając kodem polecam pakiet 20 mb na miesiąc za 5 zł kod*121*11*05# wystarcza nie tylko na gadulca ale na net Opera stronki nasza klasa i zostało nie wykorzystane 11 mb.Kontrolujesz ile zostało codem *121#.Jest terz pakiet 50 mb. kod*121*11*04 i połącz ale po co tyle. Mi działało jadu gadu przez miesiąc i nagle kaplica.Po uruchomieniu aplikacji wyskakuje int. i nic.Opera chodzi bez zarzutu.Przed awarią nic nie zmieniałem po wystąpieniu usterki próbowałem numerów hosta i adresów serwera z tej stronki i nicl. Nie można sie połączyć z serwerem gg.Może toś wie na co zachorował mój sony ericsson k300i.
No i znów mi działa na SE k300i w plusie. Jedyne co zrobiłem to usunąłem z telefonu cały program pobrałem na nowo wersje 0,1,0 i hula aż miło.Ps zauważyłem że jest inny nr hosta 217,17,41,93:8074.I adres serwera nie kończy sie na WIADOMOŚĆ tylko po tmsy= nie ma nic.
mam problem tzn nie dziala mi na k750i… wie ktos moze jak to ustawic ??
Mam pytanie . Dlaczego jak włączam gadu gadu i chce sie połączyć z internetem to wyskakuje błąd połączenia……. Prosze o odpowiedz????????? Please!
wszystko dziala ok ;) siec: orange, konfiguracja Internet GPRS
Mam nokie 6230i sieć orange i nie działa :( Proszę o pomoc co mam zrobić??
Najnowsza wersja działa 0.10 na k300i ale proszę o małe modyfikacje żeby były dźwięki lub wibracje i najważniejsze MINIMALIZACJA
Ustawienia automatyczne ze strony Orange (Internet po GPRS), trzeba ustawić w Ustawienia>Łączność>Java ten właśnie profil.
Wersja 1.0 działa bez problemu, w wersji 0.9 miałem problemy z kontaktami (importował tylko 4 z 70)
I małe spostrzeżenie - w nowszej wersji polecałbym dodać krótką wibrację i dźwięki (o zalogowaniu się kogoś z listy, i odebraniu nowej wiadomości).
witam mam zainstalowane jadugadu na sony ericsson k550i(orange) wpisuje haslo i numer po czym laduje mi ale niestey gdy juz zaloguje wywala mnie z programu dodam ze jestem zalogowana ale przez jakies 2 sekundy pomocyy z gory dzieki!piszczeie na lp.pw|24idieh#lp.pw|24idieh
a jaki wpisałeś aś hos
Mam problem!
Mam samsunga e720
mam dobrze skonfigurowany gprs (opera mini smiga)
wpisuje 2 dzialajace hosty i poprawiam adres a i tak nie dziala (wersja jg to 0.1.0) prosze od odpowiedz!
ile kosztuje korzystanie z jadu-gadu???
Witam,
Czy ktoś z Was wie może, po co w konfigu JG jest pole host?
Wg specyfikacji protokołu klient wysyła na początku zapytanie o adres serwera, czyli te magiczne:
http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=NUMER&version=WERSJA&fmt=FORMAT&lastmsg=WIADOMOSC
podstawiając pod pola NUMER, WERSJA, FORMAT oraz WIADOMOSC stosowne wartości, np:
http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=123456&version=6,1,0,158&fmt=2&lastmsg=7835
i w odpowiedzi dostaje adres serwera, do którego ma się zalogować. Tyle, że w JG ten adres ustala się na sztywno - w konfiguracji, a w polu host można wpisać cokolwiek, i tak zadziała. Tzn. u mnie działa ;-)
PS. Adresy serwerów gg to nie tylko 217.17.45.x, ale też np. 91.197.13.2 - 91.197.13.29
Witajcie:)
Otóż mam problem. Mój telefon to oczywiście sagem my411x. Działa on w sieci plus gsm (dokładniej mixPlus)
Skonfigurowałem połączenie jak pisałowielkie G… wyświetla się ciąg znaków który mówi o błędzie połączenia, tak jakby nie mogło go w ogóle wykonac.
kod błędu był juz wcześniej że nie moze polaczyc sie z serwerem gg albo nie ma polaczenia z internetem. i jakis problem java… taki ciag znakow. tez byl.
Pomocy!
Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam Smile
Mam na swojej nokii 6280 ten programik w wersji 0.1.0 , po wymianie kilku wiadomości wyskoczył błąd (chyba coś że za mało pamięci - ale nie jestem pewny) i programik się zamknął, ale był to jak narazie jeden taki przypadek, ogólnie działa całkiem nieźle.
Fajnie by było gdyby w późniejszych wersjach był:
- jakiś dźwięk informujący o przyjściu wiadomości;
- archiwum wiadomości możliwe do przeglądania offline.
PO WIęKSZEJ ILOśCI TESTóW ZAUWAżYłEM, żE KOMUNIKAT "OUT OF MEMORY" POJAWIA SIę ZBYT CZęSTO (PO POPRAWNEJ WYMIANE OKOłO 5 WIADOMOśCI NA KOLEJNEJ POJAWIA SIę JUż BłąD), POPRZEDNIA WERSJA (0.0.9) BYłA POD TYM WZGLęDEM LEPSZA, ALE PO WIęKSZEJ LICZBIE WYSłANYCH WIADOMOśCI DZIEJE SIę PODOBNIE…
I JEDNO MAłE PYTANIE: JAK ZAKTUALIZOWAć LISTę KONTAKTóW W JADUGADU 0.0.9 ? DODAłEM NA KOMPIE KILKA KONTAKTóW DO MOJEGO GG, A NA TELEFONIE ICH NIE MAM.
gdy włączam połącz towyskakuje błąd próbowałem wszytkiego
witam… mam pytanKo ! Czy na k300i PuJdzie JG ? i czy musze zmieniac ustawienia intrnetowe w kom.. i czy mam zmieniac Internet czy GPRS ??
mam problem skonfigurowałem int gprs w plusie na mój telefon ale niestety przy połaczeniu z jadugadu występuje error :
TCP open
java.io.IOExeption: TCP open
z@6fb5ff5
requestConnect
nie wiem juz co mam pozmieniać żeby hulało a wersja jadugadu to 0.0.9 bo na 0.1.0 bylo to samo
wie ktoś może jak zainstalować jadugadu na samsung e250 ?
"Błąd certyfikatu. Sktontaktuj się z dostawcą aplikacji".
Próbowałem różne wersje programu i to samo.
Wykasowanie certyfikatów z telefonu pomożeczy będzie to strzał w stopę?
czy pojdzie jadu gadu na noki 3110clasic?
pisze mi ze polaczono z serverem ale jest bląd logowania
nie wiem co mam robic
probowalem hosty zmieniac.
prosze pomozcie
a i mam telefon z orange jesli to cos zmini…
zmienialem wersje hostow
kilka wersji mialem 10 i 9 rowniez.
i pisze mi zebym sie laczyl przez int.gprs
a tak sie lacze mam mini opere i wszystko smiga jak nalezy
ale jadu mi nie chce chodzic;/
witam , mam problem z Jadu.a mianowicie przez pewien czas działało wszystko bez zrzutu a od wczoraj (02.04.08) nie chce w ogóle sie łączyć z serwerem i bierze mi kasę z konta. Mam nokie 3500 ma tel w plusie i pakiet internetu 20 MB. adres serwera mam dobrze wpisany i żaden host nie działa wypisywałam wszystkie.mam wersje jadu 0.1.0. ale próbowałam tez zainstalować 0.0.9 i dzieje sie to samo. pomóżcie. Mój email to lp.pw|puksibateloiw#lp.pw|puksibateloiw z góry dzieki.
Wpisz sobie ten host i powinno działać: 91.197.13.17
Dzięki,pomogła zmiana hosta
ten dziala 91.197.13.17:8074 tez mialem ten problem od wczoraj dzieki
tx miałem ten sam problem i nie wiedziałem co się dzieje bo gg działało na fonie normalnie, ktoś chyba serwy pousuwał
witam! ja mam nokie e65, i jak lącze sie z jg to wyskakuje minit…. adres serwera(podane sa numerki) pomocy… aha, opera mini chodzi bez szwanku
Żaden z tej strony http://www.kadu.net/monitor/ nie działa.. podajcie inna gdzie sa te servy, na tym up@ mi działa
a któryś z tych:
91.197.13.2:8074
91.197.13.26
91.197.13.24
91.197.13.29
91.197.13.12
91.197.13.17
91.197.13.18
91.197.13.13
91.197.13.28
91.197.13.27
91.197.13.25
91.197.13.21
91.197.13.20
91.197.13.32
91.197.13.33
91.197.13.31
91.197.13.6
91.197.13.19
91.197.13.7
91.197.13.4
91.197.13.14
91.197.13.5
Mam takie pytanie dlaczego od kilku dni nie chce się jadu gadu połączyć z serwerem i to nie tylko u mnie w telefonie ale i u moich znajomych. Był bym wdzięczny jak by ktoś mógł pomóc…
zmieńcie HOSTA !!^
zmienialiśmy nic nie pomogło…
ten np. próbowałeś: 91.197.13.28:8074 ? (świeżo z pingowany , na 100% działa :) )
a np. opera mini wyświetla ci strony ?
Mi ten nie działa.
Właśnie zauważyłam, że Opera też mi nie działa, a cały czas do tej pory chodziła. Co jest?
91.197.13.29:8074 jako jedyny mi śmiga…
Wszystko pobrałem hosty zmieniam co chwile na inny i niechce mi sie połączyć :( co mam jeszcze zrobić a i napiszcie jak ma wkońcu wyglądać ten wpis do serwera bo co strona to inaczej pisze… tel mam w heyah…
sorki ze przeszkadzam ale mam samsunga e720 i operka smiga tylko jadu gadu siedzi na polaczeniu sie i tylko czekam i czekam na odpowiedz tego serwa host i w tresci zmienilem!!!! pomocy!!!!!!!!!!
tez mam samsunga(e250) opera dziala dobrze a jadu ciagle error wyskakuje :/ zmienialem hosty i nic rozne wersje jadu tez nic
TCP open
java.io.IOException:
z@f81ba1d
requestConnect
taki blad
po wielu próbach wreszcie sie udało, ale lista kontaktów sie nie importuje i wiadomości do mnie nie przychodzą ale moje wiadomości dochodzą
tez tak mialem… zmieniales hosta? 91.197.13.29:8074 i powinno smigac :)
wlasnie na tym jedynym mi sie laczy ale nic pozatym :/ listy niema i wiadomosci do mnie nie dochodza a moje dochodza do innych
to moze wrzuc jeszcze raz jg na koma… moze cos pomoze i ust. gprs od nowa
mam problem nie znam podstawowych danych aby włączyć internet w telefonie se k800i kupionym w irlandii ale wgrane nowe polskie menu nawet na stronie vodafone nie mogę pobrać
hejaaaaa mam kome se w 200i w orange.. gdy loguje sie na jg to wyskakuje mi błąd
connect failed
javax.microedition.io.ConnectionNotFoundException: connect failed
z@424242
request connect
Co mam zrobić ??? pomóżciee….:(:(:(:(:
u mnie niby dziala na SU600 wciskam polacz laduje zalogowal i wyskakuje zaraz error?
zrobiłem wszystko jak jest napisane na tej stronce.. i działa :D trybi na prawie wszystkich hostach :) mam tylko problem z zassaniem kontaktów :( mam ich ponad 200 i nie usmiecha mi sie wszystkich przepisywac… jak ktos moze to prosze o pomoc własnie w tej sprawie pozdrawiam jadugadowiczów
:P
mam pytanie co do ceny komunikatora jadu gadu ?
ile placi sie np za godzine uzytkowania ?
i ogolnie czy tylko za samo uzywanie sie placi.
z gory dziekuje ;]
p.s.na nokii 6300 dziala
cze mam jadu od paru miesięcy ale jedno mnie zastanawia….. czy można jakość głos włączyć? bo nigdy nie wiem kiedy przychodzą wiadomości ;(
Mam nokie 5200. Zainstalowałam jadugadu. Już zmieniłam na ten internet gprs. I niby sie ładuje ale ciągle pisze init, a pod spodem adres serwera i nic się nie dzieje. Czy może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?
no to szkoda….:( ale warto pomyśleć o takim ulepszeniu…..:) pozdrawiam
czy ktos wie jakie są ceny za jg w Erze???? czy to sie bardziej oplaca niz EraGG?? prosze o szybka odpowiedz… z góry dziekuje:-)
Przy probie polaczenia po pomyslnym zalogowaniu, wyskakuje mi blad i ne wiem co mam z tym zrobic. Mam jeden wielki error, nie jestem nawet w tsanie odczytac napisow. jedyne co mozna zalapac z tego to :" couldn't receive package ", jakis pomysl ?? Dodam zeuzywam SE k800i. Help meeee:)
co do porzedniej wiadomosci dodam ze chodzi o siec ORANGE :)
ile kontaktow mozna miec na liscie z gggg ?? w tej nowej wersji 1.0 a ile w poprzedniej 9.0 ? bo mi dziala tylko poprzednia czyli 9.0 a ta nowa 1.0 sie zawiesza przy uruchamianiu juz;/ mam SE k810i…
Jak w tytule: Nokia 6300 i JG 0.9 niby wszystko gra, ale za każdym razem przed połączeniem muszę wchodzić w opcje i zmieniać w adresie serwera znaczki zapytania na "ŚĆ".. Miałem również wersję JG 10 i występowało to samo zjawisko. Czy da się to w jakiś sposób zmienić żeby tylko raz poprawić ten adres serwera i żeby aplikacja już to zapamiętała? Jest to nieco wkurzające. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
a jak nie zmienisz to się nie łączy z gg ?
o rany.. łączy się.. to Ci niespodzianka.. dzięki serdeczne.. A teraz z innej beczki: kilka postów wyżej polecałeś MobiDesk.. Program mi przypasował, ponieważ ma np. powiadomienia o wiadomościach, a JG nie.. Tylko że za cholere nie chce działać.. Konfiguracja netu w fonie poprawna, opera śmiga, JG również, a to dziadostwo niby się loguje, ale nikt mnie nie widzi, nie dochodzą wiadomości ani w te ani we wte, nie ma możliwości importować kontaktu, wszystkie trzeba dodać z palca.. Jak to zrobiłeś że u Ciebie działało? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam
loguje Ci się poprawnie do sieci ? spróbuj zrobić test na bocie np. InfoBocie numer gg:3217426 napisz do niego "pomoc" i zobacz czy odpisze
importowanie kontaktów było pod lewym albo prawym softkeyem po najechaniu na liście na swój numer gg z statusem, poszukaj dobrze….
zasadniczo to nie mam bladego pojęcia czy loguje mi się poprawnie.. Pokazuje że jestem np dostępny, ale jak piszę na swój inny nr GG który mam zainstalowany na kompie to wielka lipa.. nic nie dochodzi.. i jak z kompa piszę to na komórke nie dochodzi.. a w JG działa..
A z tym importem to połowy nie zrozumiałem niestety:(.. Bywasz gdzieś on-line na jakimś czymś? Może by tak było łatwiej, jak bym Ci mówił co aktualnie widzę itd.. Pozdrawiam i zmykam się wyspać.. Bywam przed kompem popołódniami i wieczorami
jaki host na jg bedzie działac na sagem my 411x
zacznij od pierwszego z brzegu !!
mam samsunga f250 i nie chodzi … wejsc wejdzie w aplikacje ale nie chce sie polaczyc prosze o pomoc
Mam ten sam problem ;(((
i by nam mogl ktos pomoc a nie…
Zainstalowałem wszystko jak trzeba i jak się łącze to wyskakuje mi ERROR itp.
Mam nokie 5310. Laczy sie z serwerem ale wyskakuje blad logowania
a zmieniłeś host ?
tak ja zmienialem host-a i nie wiem co robic ;]
mam problem a mianowicie jak próbuje włączyc jadu gadu pokazuje mi bląd aplikacji: illegal argument java/lang/illegal argument exception!! co mam rzrobic zeby dzialalo?
JaduGadu nie jest kompatybilne z twoim telefonem, należy spróbować innych komunikatorów…
Witam! mam problem. Nie mogę się połączyć. Wpisałem już chyba wszystkie możliwe kombinacje hostów. Mam Sony Ericssona K700i. GPRS włączone, nie wiem już jaki profil internetowy wybrać:PLUS GSM GPRS czy MMS_GPRS? Jaki adres serwera? Prosze sedecznie o wskazówki! Pozdrawiam :-)
Mam zainstalowaną wersję Jadu 0.08 na Alcatelu 556 (0.09 sypała się jeszcze gorzej).Ustawiłem połączenie,zmieniłem hosta,loguję się,wszystko działa (poza tym że miga trochę ekran kontaktów,ale da się to znieść),mogę pisać,dostawać wiadomości ALE po jakimś czasie użytkowania (kilka minut) aplikacja się przywiesza i nici z pisania,trzeba odpalać od początku,a to żre najwięcej kilobajtów:/.No i jest denerwujące,bo uniemożliwia normalne korzystanie z GG.Czy wersja 0.10 będzie działała normalnie?
POMOCY,co mam robić????
nie mam pojęcia, ale może spróbuj skorzystać z innych komunikatorów np. mobidesk'a
Dzięki za podpowiedź,ale…
Mobidesk działa ale nie łączy.
W ogóle zauważyłem że komunikatory mają słabe wsparcie dla Alcatela:(.Jedynie Bombus i papla działa bez zarzutu,ale ja sie nieznam na tym badziewnym jabberze!:/.
A moze pomogłoby załadowanie którejś ze starych wersji JG np. 0.06,0.04?
Mój gg 11275901 z góry dzięki za pomoc.
ja zmieniłem ip z 217.17.41.93:8074 na 91.197.13.2:8074 tyle tylko że mam jeszcze problem z logowaniem bo łączy się z serwerem po zmienie ip ale jeszcze nie loguje. pozdro.
Gdy wrzucam plik jadu gadu na telefon przez usb mam do wyboru tylko : images , videos , music, sounds , i other files i wrzucam to to other files to nie mozna tego zainstalować . Nie wiem czemu pomóżcie !!!!!!
w Samsungu da się instalować aplikacje przez internet lub przez kabel z karty pamięci nie zainstalujesz !
sposób przez kabel masz opisany tutaj http://telefonysamsung.pl/index.php/content/view/119/3/
a przez internet to po prostu wpisujesz w telefonie adres URL do pliku .jad
jak coś to moje gadu gadu : 10057531
wczesniej mialem JG albo potem GG zablokowali wszystko i byl problem z logowanie a teraz znowu chcialym sobie zrobic JG albo nie wiem czy sie da i czy jest odblokowane mam siec PLus i bardzo prosze o pomoc !! moje gg to 10439226 bardzo prosze o kontakt !
wystarczy zmienić Hosta i będzie działać !!!!!!!
Mam samsunga d900i i kupiłem sobię do niego kartę pamięci micro sd 2gb , ponieważ pamięć wewnętrzna mi się skończyła.Pobrałem film z internetu (80mb) w formacie 3gp i chcę go skopiować na kartę pamięci w telefonie.Problem tkwi w tym , że gdy otwieram program do eksploracji telefonu Samsung PC stuntio i przechodzę do foldreu video to jest tam taki podział : moje filmy,pobrane filmy i ulobione filmy. , a nie ma Karta pamięci.Przypomnę , że gdy telefon jest odłączony od komputera to w folderze video jest taki podział : moje filmy , pobrane filmy , ulobione filmy i karta pamięci !!! a gdy jest podpięty przez kabel to Karty pamięci nie widać. Proszę o pomoc , nie wiem co mam zrobić.
Już sam rozwiązałem problem poprostun nie zainstalowałem sterowników i nie zmieniłem ustawień usb.
czy można mieć jakiś komunikator gdy mam telefon Samsung D900i w plusie ?
gdy mam zainstalowane jadu gadu w telefonie d900i na hoscie 91.197.13.13:8074 lub 217.17.41.93:8074 i próbuję się połączyć to telefon mi się resetuje. O co chodzi ? i co mam zrobić żeby zadziałało poprawnie ???
Gdy ściągam mepą Targeo mobi i chcę ją uruchomić na samsungu to nie da rady ponieważ mam tylko plik .jad a potrzebny mi jest jeszcze .jar . Gdy mam Google map to po uruchomieniu aplikacji pisze wait ,loading… a po chwili wyskakuje error. Wronek lub ktoś inny wiesz jak mi pomóc ? a może jest jeszcze jakaś tak samo szczegółowa mapa ??
i żeby była darmowa.
Wszystko ok. pieknie smiga!!!!!Mam SE K750i w orange.DZieki
pojawia sie błąd , wersja 0.0.9 :
Error:
TCP open
java.io.IOException: TCP open
z@fe81ba1d
reqestConnect
Co z tym zrobić?
Mi smiga ! Na SE K550i musialem hosta zmienic :P mam w plusie ale powie mi ktos ile place za kilobajty ? PLUS GSM
91.197.13.2:8074 ja mam w orange samsunga e250 i na tym mi dziala. ;] tylko jak zimportowac liste kontaktow?
Mi sie nie chce łączyc . Robie wszystko tak jak w instrukcji i lipa
mam nokie 6300
nieaktywny host do jadu dziadu v0.1.0 pomóżcie dobre ludzie
zainstalowałem wersje 0.1.0 zmieniłem host na 91.197.13.7:8074
zalogowałem się, mam aktywny Internet GPRS
gdy chce wysłać jakąś wiadomość to ona nie dochodzi do odbiorcy co może być nie tak ??
Mam problem wrzuciłem wersje JG 0.0.9 i niby działa zmieniałem hosta , łączy się ale nie jestem zalogowany mogę wszystko robić ale nie wysyła wiadomości ani nie odbiera ;( pomocy!!!
hosty aktywne na dzisiaj to te:
91.197.13.33:8074
91.197.13.6:8074
91.197.13.7:8074
91.197.13.4:8074
91.197.13.14:8074
zmień i daj znać czy pomogło
nic nie daje jest tak samo jak bylo:( nie mam juz pomyslu co do tego fona;/
error 0 during TCP write
java.IOException:error0 durning TCp write
at:jadug_me.net.JGNet
jadug_me.net JGNet@fe81ba1d
send Package <—- taki o to mi blad wyskakuje;/ co to moze byc??
mam taki sam problem jak kolega od e250 jadu normalnie się loguje (niby normalnie) ale nie jestem dostępny na listach w innych GG (sprawdzałem) nie moge tez wysyłać wiadomości i ich odbierać a po zalogowaniu nawet kontaktów mi nie pobiera neta mam raczej poprawnie skonfigurowanego bo normalnie w strony wchodzę , próbowałem tez wgrać gadu gadu ale jak próbuje ta nowa wersje wgrać to mi się tel zawiesza;/ wgrałem jakaś wersje 1.1 wysłałem esa zęby się łączyć na tydzień ale w GG wyskakuje mi błąd połączenia tel kupiłem w czwartek tydzień temu i od tamtej pory cały czas w wolnych chwilach siedzę i grzebie żeby to zrobić no ale już nie daje rady przeczytałem większość for na ten temat nikt mi pomóc nie potrafi po prostu już brak pomysłów co do tego Pomóżcie mi!!!!!!!
ps. hosty brałem z tej strony —->*http://www.kadu.net/monitor/**
mam nokie 6600 i chciałam zainstalować na niej GG!Dostałam na tel linka z adresem strony i zainstalowałam z niej GG tylko że jak próbuje je uruchomić zawsze zatrzymuje mi się na 76% i całkowicie zwiesza telefon!Najgorsze jest jednak to że nie moge tego GG w żaden sposób usunąć bo pokazuje mi się komunikat że GG nie da się usunąć!Nie wiem czy to wina tel czy ja zrobiłam coś źle przy instalacji a może to GG było nie odpowiednie dla mojego tel!Macie jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu?
jak zainstalować aolikacje OPERA MINI 3 na telefon LG KG130? odpowiedzi proszę przysyłać na adres e-mail lp.pw|457atram#lp.pw|457atram lub na nr gg 10159062
mam nokie 6300 w plusie i korzystam z pakietów 20 v 50 Mb
opera mini śmiga jak szalona
klikam połącz w jadugadu 0.9 i…
init…
adres serwera: 217.17.45.152:8074
…i czekam i nic (długo czekam)….
P.S.
świeci się otwarta kłódka oraz kwadratowe E - standard
a wiec mam k300i i jg na nim
co zrobic gdy wlaczam wyskakuje error…
opera mini 4 dziala
mialem na wapie NIBY jest skonfigurowane gprs ale i tak nie dziala… wtf?
SE w760 opera dziala wbija na gg wybieram opcje dostepny wyskakuje error i 1 powtarzajacy sie przez okolo 20 sek blad pomocy….
Couldn't get available
java.io……
receivePackage
jestem wlascicielem SE K750i, jestem w sieci Orange, zainstalowalem wersje 1i, zmienilem host na 91.197.13.33:8074 i zaczelo wszystko dzialac. na podstawowych ustawieniach hosta nie dziala, a adres serwera pozotal taki sam. nie mozna na moim modelu pobrac danych z gg na jg. chyba ze jeszcze nie doszedlem do tego. a program musialem sciagnac na telefon i dopiero go zainstalowac. mam wykupiony pakiet internetowy z konfiguracja telefonu wiec nie niem czy bedzie dzialalalo to tak dobrze bez tej opcji.
pozdrawiam
Nie moge pobrac ggplus w telefonie se w300i. Gdy probuje polaczyc sie z podanym przez smsa mi linkiem wyskakuje "operacja nie powiodla sie" co mam robic?? moje gg 10088724